Sanne van Baal – The Wellbeing Centre in Dronten

Sanne van Baal - The Wellbeing Centre is een oase van rust. Dé plek om tot jezelf te komen, weg van alle drukte, afleiding en het leven van alledag. Een holistisch centrum waarin kennis en wijsheid gebundeld is om jou verder te helpen op je levenspad. Waar er verder gekeken wordt dan alleen naar je klachten en waar je geen nummertje bent, maar een mens. 

En menszijn is niet altijd gemakkelijk, dat weet ik als geen ander. Mijn levensverhaal staat hier iets verder naar beneden op de pagina, mocht je daarin geïnteresseerd zijn. 

Centrum voor coaching, yoga en mindfulness in Dronten

Waar Sanne voor staat

Sneller weer goed in je vel zitten

Altijd deskundig en betrokken

Nuchter met diepgang

Nuttige, praktisch toepasbare tools

Effectief tot jezelf komen

Sanne: "Ik ben mijzelf vaak kwijtgeraakt en ik heb pittige periodes gekend. Zonder direct teveel in detail te treden, maar ik werd vroeger gepest, had een ruige jeugd en verloor op 30 jarige leeftijd plots mijn broertje, mijn beste vriend. 

Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik anders was dan anderen. Gevoeliger, waardoor alles sterker binnen kwam. En een denker, waardoor ik eindeloos kon verblijven in mijn hoofd. Een combi waarmee ik mijzelf enorm in de weg zat, mij onzeker maakte.

En omdat ik mij zo anders en onzeker voelde, paste ik mijzelf gemakkelijk aan de wensen van anderen aan. Altijd meer geven dan gevraagd, altijd harder mijn best doen om geliefd te worden. Pleasen is mij niet onbekend. De andere kant van de slinger is mij ook niet onbekend, ik was in mijn pubertijd erg rebels.  

Na de periode waarin ik gepest werd, voltrok zich namelijk in één zomer een complete transformatie, ik denk dat ik een jaar of 15 was. Ik verfde mijn haar wat blonder, begon make-up te dragen en trok een rookgordijn van sigarettenrook rond het gekwetste meisje op. Een ruige, rebelse pubertijd volgde, ik was plots populair maar verloor mijzelf compleet. Deze tijd had ik nooit willen missen, maar ik wens hem niemand toe."

Van God los, als ik erop terugkijk zie ik in dat ik dat deed om maar niet te voelen en niet te denken. Dat was makkelijker, tot het daardoor juist écht heel moeilijk werd. 

Rond mijn 21e raakte ik rock bottom. Ik was depressief, gebruikte veel te veel genotsmiddelen, was gestopt met mijn studie en ik verloor in korte tijd mijn (toenmalige) grote liefde, mijn bijbaan en een heleboel vrienden. Ik zat vast, lag op de bodem van mijn bestaan en toen het zo duister was dat ik dacht dat het nooit meer licht zou worden, opende zich een andere dimensie. Een uitweg uit de ellende. Een verlichtingservaring? Zou kunnen, maar dat het licht in mijn duisternis bracht was zeker.

In de periode daaropvolgend bouwde ik resoluut het ruige leven af en het normale leven op. Ik legde de basis onder mijn coachpraktijk met het behalen van mijn Master Geestelijke Verzorging aan de Radboud Universiteit. Startte met meditatie en yoga, verslond boeken over persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Werkte een aantal jaar bij de overheid. Tot mijn contract niet omgezet werd in een vast contract. En ik 'toevallig' contact opnam met Robert Bridgeman de avond voor ik afscheid zou nemen bij de IND. En een berichtje terugkreeg dat mijn leven compleet zou veranderen. 

'We zijn op zoek naar iemand bij Bridgeman, als assistente, ik denk dat jij dat bent'. Hoe toevallig? Het voelde goed, dus startte ik een paar dagen nadat ik wegging bij de overheid mijn bedrijf in 2015. En vele opleidingen en retraites volgden. Ik had het voorrecht om intensief opgeleid te worden door Robert en Altazar. Alles ging me voor de wind, tot de plotselinge dood van mijn broertje, net voor de kerst 2016.

De donkerste dag uit mijn leven, een gebeurtenis die mij regelrecht terugwierp naar de essentie van het bestaan. Rouw is rauw, verraderlijk en zwart. Ik verloor mijzelf daarna in hard werken om maar niet te voelen en de schijn ophouden. Ik dacht dat ik het allemaal aankon, een rouwproces doorlopen en tegelijkertijd vele anderen helpen. Maar wat levert dat op als je de verbinding kwijt bent met jezelf en je energie en levenslust ver te zoeken is? Niets! 

Mijn hart begon te fluisteren: ‘En ik dan?’. Ik besloot te luisteren naar dat kleine stemmetje en sloot de deuren van mijn coachpraktijk, stopte mijn trainingen en stopte ook met freelancen voor Bridgeman en Altazar. En ging een half jaar met sabbatical. Ik vertrok vervolgens in mijn eentje naar Bali voor 2 maanden. Ik heelde mijzelf, voor zover dat gaat met rouw, hervond mijn kracht en toen ik terug kwam in Nederland zocht ik begin 2018 'een plekje om een yogalesje te geven'.  Dat liep 'toevallig' uit op het starten van een complete yogastudio en een professionele coachpraktijk. Ik sprong wederom in het diepe, omdat het goed voelde. 

Zo zie je hoe alles zijn reden heeft en dat niets voor niets gebeurt in het leven. Het leven is een leerschool en de lessen leer je met een hoger doel. Ik worstelde lang met mijn gevoeligheid en mijn ratio, had veel nare ervaringen waarin ik mijzelf kwijtraakte door eigen toedoen of omstandigheden, en deze factoren zijn nu in mijn werk van onschatbare waarde. Ik voel en zie meer dan een gemiddelde coach/teacher en weet gewoonweg waar de sleutel tot verandering zit bij de ander.

Ik zie altijd al de rode draden in het leven van anderen en dacht dat iedereen dat kon. Niet dus ;) Deze gave gecombineerd met veel levenservaring en opgedane tools om tot jezelf te komen en te blijven maken dat coachpraktijk 'Sanne van Baal'  en Yogastudio 'The Wellbeing Centre' al veel mensen hebben geholpen. Het stemt mij nederig dat ik mensen mag dienen met wat mijn valkuilen en tegenslagen leken, maar wat juist bronnen van wijsheid en inzicht blijken te zijn. 

In liefde, Sanne 

Opleidingen, cursussen en retraites

Regressie en Reïncarnatie Therapie (Maarten Oversier, Terra Nova Frankrijk- 2020)
Altazar Continued Learning- Energyfields (2019)
Yoga Nidra Teacher Training (2018)
Yoga Teacher Training: 200 hrs Yoga Alliance, Bali (2017)
Altazar Methode, Energy Facilitator Training Jaar 2 (2017)
Hooggevoeligheidscoach (2017)
Bridgeman Transformatie retraite Spanje (2017)
Touch of Matrix basistraining (2017)
Vipassana stilte retraite Dingeman Boot (2017)
Bridgeman Transformatie Coach Opleiding (2016)
Altazar Methode, Energy Facilitator Training Jaar 1 (2016)
MBE meditatie trainersopleiding Robert Bridgeman (2016)
Vipassana stilte retraite Dingeman Boot (2016)
Wisdom of the Heart, Altazar Retreat (2015)
Reiki I (2014)
Zen stilte retraite (2013)
Master Geestelijke Verzorging Radboud Universiteit Nijmegen (2011)
Taoïsme cursus (2010)
Bachelor Religiewetenschappen Universiteit van Amsterdam (2009)
Propedeuse Psychologie Vrije Universiteit Amsterdam (2004)
VWO diploma, Almere College (2003)

Vanaf september 2021 tot half januari 2022 is Sanne met zwangerschapsverlof

Vragen of meer informatie?

De coachpraktijk is gedurende deze periode gesloten. De yogastudio is zeer beperkt geopend. Wil je op de wachtlijst gezet worden voor coaching, therapie of yogalessen? Stuur dan een e-mail naar info@sannevanbaal.nl of vul het contactformulier in. We nemen dan contact met je op zodra de heropening in zicht komt. Dank je wel!

Laat hieronder je gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met je op.

drs. Sanne van Baal 
The Wellbeing Centre 
De Zate 20
8251 HD Dronten
06-14521052 
info@sannevanbaal.nl

Snel contact heb je via WhatsApp

KVK 63172844
BTW-ID: NL001666442B41
Privacy en algemene voorwaarden

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?
Copyright © 2015 – 2021 Sanne van Baal | The Wellbeing Centre
Hosting en realisatie
Top menu-circlecross-circle