Drs. Sanne van Baal in Dronten

Sanne van Baal - Coaching en Therapie is een professionele praktijk in Dronten waar jij snel terecht kunt. Een plek buiten de gebaande hulpverlening zonder lange wachtlijsten en voorgeschreven vaste behandelduur en protocollen. Bij mij zijn de trajecten afgestemd op waar de behoefte ligt; na elke sessie kijken we elkaar aan en beslissen we of er nog een sessie nodig is en zo ja op welke termijn. In mijn praktijk zie ik jou als mens. 

En mens-zijn is niet altijd gemakkelijk, en dat begrijp ik als geen ander. Mocht je meer willen weten over mijn persoonlijke verhaal, dan vind je mijn verhaal hier  iets verder naar beneden op deze pagina.

Waar Sanne voor staat

Sneller weer goed in je vel zitten

Altijd deskundig en betrokken

Nuchter met diepgang

Nuttige, praktisch toepasbare tools

Effectief tot jezelf komen

Sanne: "Ik leef momenteel het fijne, liefdevolle leven van een werkende moeder, dat zowel druk als overzichtelijk is, maar dat is niet altijd zo geweest. Ik heb hiervoor pittige periodes gekend. Zonder direct teveel in detail te treden, maar ik werd vroeger gepest, had een ruige jeugd en verloor op 32 jarige leeftijd plots mijn broertje, mijn beste vriend. 

Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik anders was dan anderen. Gevoeliger, waardoor alles sterker binnen kwam. En een denker, waardoor ik eindeloos kon verblijven in mijn hoofd. Een combi waarmee ik mijzelf enorm in de weg zat, mij onzeker maakte.

En omdat ik mij zo anders en onzeker voelde, paste ik mijzelf gemakkelijk aan de wensen van anderen aan. Altijd meer geven dan gevraagd, altijd harder mijn best doen om geliefd te worden. Pleasen om afwijzing te voorkomen is mij niet onbekend. De andere kant van de slinger is mij ook niet onbekend,  ik was in mijn pubertijd erg rebels.  

Na de periode waarin ik gepest werd, voltrok zich namelijk in één zomer een complete transformatie, ik denk dat ik een jaar of 15 was. Ik verfde mijn haar wat blonder, begon make-up te dragen en trok een rookgordijn van sigarettenrook rond het gekwetste meisje op. Een ruige, rebelse pubertijd volgde, ik was plots populair maar verloor mijzelf compleet. Deze tijd had ik nooit willen missen, maar ik wens hem niemand toe."

Van God los, als ik erop terugkijk zie ik in dat ik dat deed om maar niet te voelen en niet te denken. Dat was makkelijker, tot het daardoor juist écht heel moeilijk werd. 

Rond mijn 21e raakte ik rock bottom. Ik was depressief, gebruikte veel te veel genotsmiddelen, was gestopt met mijn studie en ik verloor in korte tijd mijn (toenmalige) grote liefde, mijn bijbaan en een heleboel vrienden. Ik zat vast, lag op de bodem van mijn bestaan en toen het zo duister was dat ik dacht dat het nooit meer licht zou worden, opende zich een andere dimensie. Een uitweg uit de ellende. Een verlichtingservaring? Zou kunnen, maar dat het licht in mijn duisternis bracht was zeker.

In de periode daaropvolgend bouwde ik resoluut het ruige leven af en het normale leven op. Ik legde de basis onder mijn coachpraktijk met het behalen van mijn Master Geestelijke Verzorging aan de Radboud Universiteit. Startte met meditatie en yoga, verslond boeken over persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Werkte een aantal jaar bij de overheid. Tot mijn contract niet omgezet werd in een vast contract. En ik 'toevallig' contact opnam met Robert Bridgeman de avond voor ik afscheid zou nemen bij de IND. En een berichtje terugkreeg dat mijn leven compleet zou veranderen. 

'We zijn op zoek naar iemand bij Bridgeman, als assistente, ik denk dat jij dat bent'. Hoe toevallig? Het voelde goed, dus startte ik een paar dagen nadat ik wegging bij de overheid mijn bedrijf in 2015. En vele opleidingen en retraites volgden. Ik had het voorrecht om intensief opgeleid te worden door Robert en Altazar. Alles ging me voor de wind, tot de plotselinge dood van mijn broertje, net voor de kerst 2016.

De donkerste dag uit mijn leven, een gebeurtenis die mij regelrecht terugwierp naar de essentie van het bestaan. Rouw is rauw, verraderlijk en zwart. Ik verloor mijzelf daarna in hard werken om maar niet te voelen en de schijn ophouden. Ik dacht dat ik het allemaal aankon, een rouwproces doorlopen en tegelijkertijd vele anderen helpen. Maar wat levert dat op als je de verbinding kwijt bent met jezelf en je energie en levenslust ver te zoeken is? Niets! 

Mijn hart begon te fluisteren: ‘En ik dan?’. Ik besloot te luisteren naar dat kleine stemmetje en sloot de deuren van mijn coachpraktijk, stopte mijn trainingen en stopte ook met freelancen voor Bridgeman en Altazar. En ging een half jaar met sabbatical. Ik vertrok vervolgens in mijn eentje naar Bali voor 2 maanden. Ik heelde mijzelf, voor zover dat gaat met rouw, hervond mijn kracht en toen ik terug kwam in Nederland zocht ik begin 2018 'een plekje om een yogalesje te geven'.  Dat liep 'toevallig' uit op het starten van een complete yogastudio en een professionele coachpraktijk. Ik sprong wederom in het diepe, omdat het goed voelde. 

Zo zie je hoe alles zijn reden heeft en dat niets voor niets gebeurt in het leven. Het leven is een leerschool en de lessen leer je met een hoger doel. Ik worstelde lang met mijn gevoeligheid en mijn ratio, had veel nare ervaringen waarin ik mijzelf kwijtraakte door eigen toedoen of omstandigheden, en deze factoren zijn nu in mijn werk van onschatbare waarde. Ik voel en zie meer dan een gemiddelde coach/teacher en weet gewoonweg waar de sleutel tot verandering zit bij de ander.

Ik zie altijd al de rode draden in het leven van anderen en dacht dat iedereen dat kon. Niet dus ;) Deze gave gecombineerd met veel levenservaring en opgedane tools om tot jezelf te komen en te blijven maken dat coachpraktijk 'Sanne van Baal'  al veel mensen heeft geholpen. Het stemt mij nederig dat ik mensen mag dienen met wat mijn valkuilen en tegenslagen leken, maar wat juist bronnen van wijsheid en inzicht blijken te zijn. 

In liefde, Sanne 

PS In 2021 mocht ik een nieuw hoofdstuk toevoegen aan mijn levensboek; het moederschap. Het moederschap is een droom die uitgekomen is en ik dacht dat ik de Liefde kende, tot ik Luca in mijn armen sloot. Door veranderde prioriteiten, de behoefte aan meer focus en de drukte in mijn praktijk geef ik alleen nog 1 op 1 sessies en ben ik gestopt met mijn yogastudio. 

Opleidingen, cursussen en retraites

Jaaropleiding Natuurwijsheid (2023-2024)
Mindful zwanger en bevallen (2021)
Regressie en Reïncarnatie Therapie (Maarten Oversier, Terra Nova Frankrijk- 2020)
Altazar Continued Learning- Energyfields (2019)
Yoga Nidra Teacher Training (2018)
Yoga Teacher Training: 200 hrs Yoga Alliance, Bali (2017)
Altazar Methode, Energy Facilitator Training Jaar 2 (2017)
Hooggevoeligheidscoach (2017)
Bridgeman Transformatie retraite Spanje (2017)
Touch of Matrix basistraining (2017)
Vipassana stilte retraite Dingeman Boot (2017)
Bridgeman Transformatie Coach Opleiding (2016)
Altazar Methode, Energy Facilitator Training Jaar 1 (2016)
MBE meditatie trainersopleiding Robert Bridgeman (2016)
Vipassana stilte retraite Dingeman Boot (2016)
Wisdom of the Heart, Altazar Retreat (2015)
Reiki I (2014)
Zen stilte retraite (2013)
Master Geestelijke Verzorging Radboud Universiteit Nijmegen (2011)
Taoïsme cursus (2010)
Bachelor Religiewetenschappen Universiteit van Amsterdam (2009)
Propedeuse Psychologie Vrije Universiteit Amsterdam (2004)
VWO diploma, Almere College (2003)

Contact opnemen

Vragen of meer informatie?

Voor vragen, aanmelding of gratis persoonlijk advies kun je onderstaand contactformulier invullen.
We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op . Dank je wel!

Laat hieronder je gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met je op.
Blank Form (#2)

Let op: Op dit moment is er een wachtlijst voor de Yoga klassen van meer dan 6 maanden. Je kunt je via het formulier op de wachtlijst laten plaatsen; zodra er een plekje vrij is nemen we contact met je op.

Praktijk voor Coaching en Therapie
drs. Sanne van Baal
Lancasterdreef 71
8251 TJ Dronten
06-14521052 
info@sannevanbaal.nl

Snel contact heb je via WhatsApp

KVK 63172844
BTW-ID: NL001666442B41
Privacy policy en Algemene voorwaarden

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?
Nieuwsbrief Footer

Copyright © 2015 – 2024 Sanne van Baal
Top menu-circlecross-circle